IT’S HIDDEN IN PARIS

Hidden Hotel. (28, Rue de l’Arc de Triomphe,  75017 Paris)

De ligging ***
De straatnaam van dit hotel verraad natuurlijk geheel de locatie. Ja, dit hotel ligt om de hoek bij de Arc de Triomphe. Na de Eiffeltoren is dit ook één van de bekende landmarks van Parijs. Het hotel ligt op loopafstand van de Champs Elysees en die brengt je vervolgens weer naar de rest van Parijs (het Louvre, Saint Honoré en Grand Palais). Het hotel zelf ligt in een redelijk rustige straat in verhouding tot de chaos op de rotonde bij de Arc. Ga je hier met de auto heen, dan zul je deze rotonde waarschijnlijk moeten oversteken en dat vergt wat ‘lef’. De auto kun je vervolgens snel weg zetten in een parkeergarage dicht bij het hotel. Hotel zelf heeft helaas geen eigen parkeerfaciliteiten. Daarentegen zijn er wel veel fietspunten rond het hotel te vinden.

De service ****
Dit hotel is anders dan alle andere hotels. De toegankelijkheid van het personeel zorgt er voor dat het lijkt alsof je bij iemand thuis bent in plaats van een onbekend hotel. Als we wat langer kletsen, blijkt ook dat dit de visie is van het hotel. Er komen veel zakenlui en ze willen dat ze zich hier thuis voelen. Geen afstandelijk en kil hotel maar een fijne plek om heel goed te slapen. Die service of visie is overal goed voelbaar. Het hotel is hip en schoon, maar vooral ook knus en gezellig.

De kamer  ****
Niet alleen de kamer, nee dit hele hotel klópt. Hidden hotel heeft er voor gekozen om zo milieuvriendelijk te werken en gebruikt daarbij alleen maar – of in ieder geval zo veel mogelijk – natuurproducten. Zo is de foyer aangekleed met veel hout, leer en wat schapenvachten. Aan alles is gedacht, je zult hier geen producten vinden die buiten de toon vallen. Van bank tot onderzetter en van muurdecoratie tot asbak. Natuurproducten zijn hier hip!

De kamer zelf wordt vanzelfsprekend in deze sfeer doorgezet. Zo slaap je op een matras dat van kokos materiaal is gemaakt en staan er volledig afbreekbare slofjes voor je klaar. Een klein balkonnetje voor wat frisse adem en een badkamer met ook weer natuurlijke producten. Can I have this one as my own room?

De extra’s *****
Dit hotel moet aanvoelen als thuiskomen en dus zul je hier geen overdreven wellness faciliteiten vinden. Die hebben we tenslotte thuis ook niet. De extra’s van dit hotel zitten hem voornamelijk in het ontbijt. Omdat het hotel uit twee delen bestaat – die zich wel naast elkaar in de straat bevinden – zijn er ook twee verschillende ontbijtbuffetten. Een warm versus een koud ontbijt. Wij kozen voor het warme ontbijt en genoten niet veel later van een super heerlijk, vers ontbijt.Bij beide buffetten wordt je ontvangen door een gastvrouw. Zij staat in een schattig keukentje jouw – helemaal zelf samengestelde – omelet te bereiden. Ook hier heb je weer het idee dat je bij iemand thuis te gast bent. De liefde van deze vrouw voor het hotel is duidelijk te zien maar vooral te proeven! Niet voor niks dat veel mensen uit de omgeving alleen even komen ontbijten bij Hidden.

Een ander kleine extra: het hotel verkoopt ook haar eigen producten. Leren tassen, geurkaarsen, mooie schrijfmappen. En ja.. ook die zijn weer van natuurlijke aard.

De prijs: ****
Een perfect hotel als dit zal ongetwijfeld belachelijk duur zijn. Dat valt dus alles mee! Voor een last minute kamer betaal je ongeveer zo’n 120,-. Ga je liever voor zekerheid, dan zal deze kamer rond de 150 euro komen te liggen. Uiteraard afhankelijk van het moment van boeken, de datum en de soort kamer. Maar deze prijs is in verhouding met wat je krijgt echt heel erg realistisch!

Final conclusion *****
Het hotel heet Hidden, maar dat is allerlaatste wat ze zouden moeten zijn. Dit hotel is een absolute aanrader voor een weekendje Parijs. Het is dat ik volgende keer weer wat anders moet ontdekken, maar anders wist ik het wel. Dan was Hidden mijn tweede thuis in Parijs.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *