5 X FOOD IN PARIJS

1. PI Hour Pizza bar – 32 Rue de Rochefoucauld – website
Heb je ook altijd dilemma’s bij het kiezen van de juiste pizza? Ik wel. Daarom is PI Hour ook een fijne uitvinding in Parijs. Je hoeft niet 1 pizza te kiezen, maar je kiest pizza slices. Zo kun je dus je eigen pizza samen stellen. Lekker krokant met heerlijke tomatensaus en niet te veel kaas. Dat de Mojito hier bovenaan de cocktaillijst prijkt is ook geen toeval, want ook daarvan weten ze maar al te goed hoe te maken. Voor pizza’s naar Italie? Nee hoor, ga gewoon naar PI hour in Parijs.

2. La Favorite – 4 Rue de Rivoli – Le Marais – website 
Al vaker heb ik geschreven over de zwart witte / industriële look bij restaurants. Werkelijk, ik hou er van! Dat we bij toeval bij Favorite binnen stapte en precies zo’n inrichting aantroffen was dan ook een heel goed begin van de avond. Daar bleef het niet bij. Op de menukaart prijken niet alleen hamburgers, salades of pasta’s. Nee ze hebben ook een aantal low-calorie dishes. Daarvan nam ik de zalm tartaar, aangevuld met een cosmopolitan. Ja he, we blijven niet op de calorieën letten. De tartaar werd geleverd met gesnipperde ui, basilicum en wat sesamnootjes en was denk ik de lekkerste zalm die ik ooit op heb. Hier moet je zeker een keertje heen gaan.

3. Monsieur Fernand – 94 Rue d’Hauteville – website
In mijn checklist zei ik het al: neem een hotel zonder ontbijt. Parijs heeft zo veel lekkere bakkertjes waar je terecht kan. Van zoet tot hartig, je kunt van alles vinden in de boulangerie. In deze bakker – die ook voldoet aan het zwart + witte schoonheidsbeeld- ruik en zie je dat alle broodjes vers in de winkel worden gemaakt. Je kunt je broodjes meenemen of gewoon op je gemak in de bakkerij opeten. Voor welke manier je ook kiest, deze bakker zorgt voor een goed gevulde maag.

4. Café Pinson – 58 rue de fauborg of 6 rue du forez – website
Tijdens een fietssessie in de stad – ok we waren eigenlijk gewoon verdwaald – kwam café Pinson op ons pad. Het zag er leuk uit en dus stapten we naar binnen. Direct viel op dat dit niet zo maar een café was, maar een heus gezond café. Niet veel later zaten we dan ook beide aan een groene ochtendsmoothie die uit o.a. komkommer, spinazie, gember en appel bestond. Dat het ontbijt daar helaas ook bij bleef, kwam door het feit dat de keuken nog niet open was voor ontbijt. Jammer… want ik denk dat ze genoeg lekkere hapjes zouden hebben gehad. Volgende keer dus maar vanaf 12:00 uur naar binnen gaan.

5. Merci – 111 boulevard Beaumarchais – website 
Veel bloggers gingen me al voor en dus moest ik deze hotspot ook even bezoeken. Geen moment spijt van gehad, want wat is dit een leuke plek. Je kunt in deze conceptstore niet alleen winkelen, maar dus ook heerlijk ontbijten. Wat dacht je van scones met zelfgemaakte jam? Na een heerlijk ontbijtje in de voormalige bibliotheek kun je naar hartenlust kleding, meubels en jawel boeken shoppen. Moet je wel een zakje met geld meenemen, want goedkoop is het helaas niet.

6. Mama Shelter – 109 Rue de Bagnolet – website
Mama shelter is eigenlijk een hotel, maar je kunt hier ook heerlijk eten. Aan de ene kant zit een pizzeria – waar je niet voor hoeft te reserveren, maar waar het vaak wel druk is. Aan de andere kant zit een restaurant waar je zeker wel voor moet reserveren. Ruime keuze uit vis en vlees en achteraf kun je aan de bar nog een drankje drinken. Nu hoor ik je denken? Dat alles in een hotelbar? Ja, dat alles in een hotelbar. De Parijzenaren komen zelf namelijk ook naar Mama Shelter.

7. John Weng – 20 Rue de Fauborg – website
Tot slot nog een Aziatisch tintje in het lijstje. Een Aziatische brasserie om precies te zijn. Lekkere rijst of een zalmburger (ja ook hier komt ‘ie weer om de hoek) in het centrum van Parijs. Ik heb hier helaas geen foto van kunnen maken, want ik hield m’n ogen op de o-zo-knappe barman. My bad..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *