3 x ANTWERPEN

1. Koffie drinken bij Maurice Knitwear (Pop-up store)
Op de hoek van de Schoenmarkt en de Meirbrug (achter de KBC bank, in winkelcentrum Grand Bazar Antwerp)

Ben je de Starbucks even zat en wil je wat anders? Dan is dit een ideale optie. Bij Maurice Knitwear kun je terecht voor zowel koffie, gezonde smoothies of een broodje met soepje. Tot zo ver niks bijzonders. Maar wandel je binnen bij Maurice, dan snap je waarom het hier druk is. De ruimte is onwijs leuk ingericht met een houten look en feel. Niet 20 dezelfde tafels, maar een gezellige mengelmoes van verschillend meubilair. Die mengelmoes geldt voor het publiek overigens ook. Naast shoppende dames en verliefde stelletjes, vind je hier veel studenten of zakenlui die, met in de ene hand een grote mok thee, druk in de weer zijn met hun laptop. Het is selfservice bij de bar, dus niemand die om de 5 minuten komt vragen of je misschien nog wat wil bestellen.

Dat klinkt in z’n geheel al leuker, maar nog steeds zijn er wel meer (zelfs veel) van dat soort tentjes te vinden.  Wat maakt deze Pop-up store dan bijzonder? Dat is het feit dat Maurice lekker kan breiden. Hij – of misschien wel z’n vrouw – besteed aardig wat uurtjes per dag met een bolletje wol in zijn of haar handen. Die producten die daar uit voort komen kun je vervolgens kopen in de winkel. Denk aan sjaals, truien, mutsen en leuke accessoires voor in huis. Heb je zelf wat tijd over? Dan kun je ook een boek met brei-tips kopen. In ‘Nog een ander breiboek’ kun je ontwerpen vinden (inclusief patronen) die gebaseerd zijn op New York City. Mutsen, rokjes, jassen.. Dat wordt breien geblazen.  Het boek is pas sinds oktober 2014 uit en dus weinig kans dat iemand anders al met het zelfde ontwerp loopt.

P.s: Kom je in de knoop met al dat wol en die stokken? Dan staan er op de website ook nog tutorials. Handig!

2. Lunchen bij Balls & Glory (onderdeel van Felixpakhuis)
Het Eilandje van Antwerpen

In mijn vorige blog noemde ik al even dat Het Eilandje van Antwerpen vol restaurants en barretjes zit. Zo kun je burgers eten bij de Burgerij en gehaktballen bij Balls & Glory. Bij de Burgerij ben ik helaas niet geweest – een burger en een bal op een dag vond ik wat veel – maar de buitenkant van het pand beloofd veel goeds. Bij Balls & Glory heb ik tijdens de lunch wel een vorkje mee geprikt. 

De ballen van B&G zijn handgedraaid varkensgehakt van eigen kweek. Zij gebruiken hier geen kunstmatige additieven bij en is dan ook een gezondere versie in de gehaktballenwereld. In de gehaktbal zit een speciaal smaakje, waardoor het allesbehalve een regular gehaktbal is. Wat dacht je van een spinazie of een champignon truffel vulling? Nadat je de smaak gekozen hebt – helaas kun je vaak maar kiezen uit 2 dagspecials – geef je ook nog aan of je er sla of puree bij wilt eten. De eigenaren van B&G noemen het fastfood 2.0. Dat klopt aardig, want  nog voordat ik een eerste slok van mijn – veel te lekkere door B&G zelfgemaakte – limonade op had, werd de lunch al geserveerd.

Dat de bal een specialiteit is, moge duidelijk zijn. Ik eet namelijk niet dagelijks gehaktballen met een pompoen-geitenkaas vulling. Dat hij lekker was, zeg ik met een lichte twijfel. Nee, niet omdat de bal niet goed was, maar omdat ik zelf met een kater te dealen had… Misschien volgende keer nog maar een keer gaan.

De inrichting van Balls & Glory is overigens goedgekeurd wat instagram betreft. Veel wit – houden we van -, een lichte industriële look en vooral de grote houten tafels waar bakjes fruit als decoratie bieden. Die worden gelukkig ook veel bijgevuld.

 3. Dineren bij Mai Thai
Suikerrui 26 (Kijk hier op google maps)

Vroeger lustte ik echt geen Thais. Althans, dat dacht ik. Sinds ik samen met Annemerel al een paar keer in Den Haag bij Little V ben gaan eten, ben ik om. Oke ik lust echt nog steeds niet alles, maar wel steeds meer. Toen Myrthe en ik – op zoek naar een leuk restaurant – langs Mai Thai liepen stonden we allebei direct stil. Dít was wat we zochten voor vanavond. Mai Thai valt op qua uiterlijk tussen alle andere restaurants aan de Suikerrui en dat werpt haar vruchten af. We hadden het allerlaatste tafeltje voor 2 personen en direct na ons vormde er een wachtrij.

De gerechten van Mai Thai zijn lekker en worden leuk opgediend. Let wel op dat je ogen groter zijn dan je maag en dat de gerechten écht groot zijn. Bestel dus geen voorgerecht, hoofdgerecht én noodles. Overigens is de Mai Thai Cocktail een echte aanrader. Is ook wel de enige cocktail, maar hij smaakt zo goed dat je dat het restaurant direct vergeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *