POD 39 – HOTEL NYC

 

Review number 3 – POD 39
(39th street, between 3th and lexington avenue) 

Vooraf moet gezegd worden dat POD hotel 2 locaties heeft. POD 39 en POD 51. De getallen staan voor de straat waar het hotel zich bevindt. Beide hotels richten zich op een jonge doelgroep. Jongeren die de stad willen zien en daar geen enorme budgetten voor hebben. POD 39 is de ‘duurdere’ van de twee. Zo heeft POD 39 wel eigen badkamers, terwijl je bij POD 51 vaak een douche zal moeten delen met andere kamers. Omdat ik niet zo goed kan delen, koos ik voor POD 39 😉

De ligging
Dit hotel ligt midtown east. Natuurlijk zijn alle hotels op Manhattan prima qua ligging, maar persoonlijk vind ik midtown east een van de ‘mindere’ plekken. Vooral omdat dit hotel pas bij bij 3th/ lexington avenue ligt. Er zijn in de directe omgeving minder winkels, gezellige eettentjes of dingen te doen. Je zult dus voor bijna alles een stukje moeten lopen. Natuurlijk valt dat uiteindelijk allemaal wel mee, want je zit ook zo weer op park avenue en als je die naar beneden uitloopt zit je bij union square. Maar dat zijn toch snel weer zo’n 20 straten en 2 avenues die je moet lopen. Helaas zijn er ook wat minder metrolijnen aan de oostelijke kant van Manhattan. Je zult dus ook voor de metro wat verder moeten lopen.

Kortom; de ligging is niet ideaal. Daarom hier **

De service
Ook in dit hotel kwam ik weer vroeg aan. Rond een uurtje of 10 stond ik met mijn koffers op de stoep bij het hotel. Eerst wat mij direct op viel? Er is een trappetje om überhaupt het hotel in te komen. Slechts een paar treden, maar met een koffer en nog een heleboel andere bagage absoluut niet ideaal. Daar had best iemand kunnen staan om mij te helpen?

Eenmaal binnen was het receptiepersoneel wel erg aardig. Groot pluspunt (of gewoon geluk) was dat mijn kamer al klaar was! Geen bagage drop off hier, maar gelijk de kamer checken. Geen bijzondere ontvangsten, maar dat had ik bij dit hotel ook niet verwacht.

Leuk is wel dat wanneer je naar buiten gaat het personeel je altijd veel plezier wenst, een leuke opmerking maakt over je kleding en vraagt of ze nog ergens mee kunnen helpen. Wat dat betreft dus goede service!

Plus en minpunten, maar ik geef de service hier ****

De kamer
Again, geen grote kamer. Ik begin er langzaam aan te wennen. Waar ik bij Room Mate wel gemakkelijk mijn koffer kwijt kon, is het hier weer wat lastiger. Waar ik hem ook neer leg, ik struikel er 6 keer over. Al kan dat ook aan mij en m’n shopgedrag liggen, want ondertussen komt er natuurlijk steeds meer bagage bij.

De kamer is redelijk donker, dus ik gooi eerst de lamellen open. Helaas ook hier geen mooi uitzicht, maar in ieder geval wat meer licht in de kamer. Wat me direct opvalt is dat er in de muur een paneel zit. Een paneel met daarin o.a. een usb oplader (ideaal!). Verder zie ik dat ik de kamertemperatuur zelf kan regelen. Dat lijkt me in eerste instantie overbodig, maar blijkt later toch heel fijn te zijn. Ik heb het nogal snel koud en mijn dunne deken laat in deze vrieswinter wel wat te wensen over. Hij is zo dun dat ik rillend wakker word. Ik schiet uit bed en regel dat de temperatuur in de kamer wat omhoog gaat. Fijn dat het kan, maar slapen met de verwarming aan lijkt me niet heel goed voor je. Dat is dus wat jammer.

De badkamer is wat onpraktisch, maar wel prima. De kleine wastafel zorgt er voor dat ik niet al mijn spullen kwijt kan. Hierdoor moet ik het meeste op m’n bed neerleggen en constant heen en weer lopen. De douche heeft een douchegordijn en daar ben ik stiekem een klein beetje allergisch voor. Gelukkig is de doucheruimte dan wel weer groot, waardoor ik helemaal niks merk van het douchegordijn. Note to self: niet gelijk zeuren en aanstellen.

De kamer is echt prima, maar helaas niet helemaal mijn ding. Ik hou van iets meer ruimte en met name dan in de badkamer. Daarom *** voor de kamer.

De extra’s
Helaas bij dit hotel geen zwembad of gym. Nou zijn dat natuurlijk ook geen vereisten in een stad als NYC, want je vermaakt je toch wel buiten het hotel. Zoals gezegd is POD een echt jongeren hotel. Dat zie je dan ook aan het feit dat er bij beide hotels een bar is. Wat zeg ik, beide hotels kennen 2 plekken om cocktails te drinken. Zo heeft POD 39 een kroeg op de begane grond waar ook veel ‘buitenstaanders’ naar toe komen. Er heerst een hele gezellig sfeer en ze hebben lekkere barmannen euh cocktails natuurlijk. Verder heeft POD 39 een rooftop bar. Helaas is deze alleen in het zomer seizoen geopend en was er dus nu weinig te halen. Wel heb ik er even gestaan om te genieten van het uitzicht. Ik kan me voorstellen dat het in de zomer een te gekke plek is om uit te gaan.

Ze spelen heel goed in op de doelgroep. Wat mij betreft **** voor de extra’s.

 

De prijs
Deze review mag dan misschien de minste zijn tot nu toe, maar ik heb er ook het minste voor betaald. In dit hotel heb ik namelijk voor 90 euro gezeten. En dat is voor New York begrippen echt heel goed te doen. Zeker wanneer je er met z’n 2 in gaat, want voor 45 euro per nacht vind je niet veel hotels.

Prijs-Kwaliteit verhouding is wat mij betreft dan ook wel weer positief.
Daarom qua prijs: ****

 

Final conclusion:

Wil je naar New York en zo min mogelijk geld uitgeven aan het hotel? Dan is POD een prima keuze. Geen extra’s, maar wel veel geld over voor de stad zelf. Ook niet geheel vervelend. Voor jongeren met weinig ‘eisen’ dus een aanrader!

Voor meer foto’s, bekijk je deze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *