HET EILANDJE VAN ANTWERPEN

Het Eilandje is dé upcoming buurt van Antwerpen. Hier moet het over een tijdje allemaal gaan gebeuren (en is al het een en ander aan de gang). Het Eilandje is het haventje van de stad waar veel restaurants, clubs en barretjes zich maar al te graag willen vestigen.

Zoals gezegd een – totaal opgeknapte – haven. Wandel even langs het water en geniet van de varende boten die binnen komen. Er zitten een paar fraaie exemplaren tussen kan ik je zeggen. Op het midden van ‘ het Eiland’  staat het Museum aan de Stroom. Hier vind je veel terug over de geschiedenis van Antwerpen. Hoe werd de wereld in de geschiedenis vertegenwoordigd in Antwerpen en hoe werd Antwerpen vertegenwoordigd in de wereld. Ook al ben je zelf niet zo’n museum liefhebber, het MAS mag niet ontbreken tijdens je trip. Je hoeft geen kaartje te kopen voor het museum onderdeel, maar je kunt wel naar de rooftop van het gebouw. Met haar 60 meter hoogte kun je best wel leuk over de stad heen kijken namelijk. Je ziet de Schelde, het Centraal Station en als je goed kijkt zelf het Sportpaleis van Antwerpen.

Het mooiste van allemaal? Dit uitzicht is volkomen gratis en is m.u.v. de maandag iedere dag geopend. Een mooie activiteit voor in het weekend. Bijvoorbeeld voor op de zaterdag of zondag, als je even bij wilt komen van een flinke avond stappen.

Conclusie: Ga Antwerpen eens bekijken vanaf Het Eilandje
!
Aan de schelde  (klik hier voor google maps)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *