10 x BARCELONA

1. Barcelona is groot en heeft een enorm groot aanbod met hotels en appartementen. Natuurlijk zijn er veel mooie appartementen, maar een echte tip zijn de Black and White Home’s. Je huurt een appartement dat werkelijk van alles is voorzien. Grote woonkamer, lekker bed, complete keuken (inclusief wasmachine en vaatwasser) en natuurlijk een fijne badkamer. Alles zo goed als nieuw en met gratis wifi. Wij betaalden voor dit alles slechts 47,50 per persoon per nacht. Ze hebben veel locaties door de hele stad heen. Klik hier voor de website. 

2. ZARA, Mango, ZARA, Mango.. Did I already mention the ZARA? Zowel ZARA als Mango zijn spaanse ketens. En dat houdt in dat je ze om de haverklap tegen komt. Dat is natuurlijk niet alles. Bij de ZARA heb je al snel zo’n 20% korting op je aankoop in vergelijking met Nederland. Zo is dat leuke jasje van €100,- ineens nog maar €80,-. Dat is best leuk shoppen dacht ik zo.

3. Het is een badplaats en dus moet je met de voeten in de zee hebben gestaan. Let wel op dat je je goed insmeert, want het strand kan zo comfortabel zijn, dat je wakker wordt met rode billen. Not so nice.

4. Er is genoeg te zien in Barcelona. Park Guëll, La Sagrada Familia en nog wat meer kunstwerken van Antonio Gaudi. En voor de mannen is FC Barcelona natuurlijk een aanrader om te bezoeken.

5. Als je aan Spaans eten denkt denk je natuurlijk aan Tapas. Niet gek, want die kun je ook bijna overal vinden. Via Annemerel kreeg ik de tip om naar Tapas 24 te gaan. Zeker lekker, maar weet wel dat je hier s’avonds bijna niet terecht kan. Het is een klein zaakje en zeer gewild. Een combinatie die zich dus altijd uit in een veeeeel te lange rij. Reserveren doen ze niet aan, dus je moet zorgen dat je echt heel vroeg bent. Of ga er gewoon tijdens de lunch heen. Scheelt je een hoop tijd.

6. In Barcelona ga je sowieso flaneren over La Rambla (of ook wel de Ramblas op z’n oer-Hollands). Zonnebril op en lopen maar. Let wel op: La Rambla is een van de populairste plekjes voor toeristen en dat weten de dieven onder ons ook. Tas dus altijd goed bij je houden. Overigens zijn zij niet de enige die gebruik willen maken van de toeristen. Alle terrasjes aan La Rambla kunnen heel goed rekenen. Soms iets te goed, want zij vinden dat een kleine cola gemiddeld zo’n 8 euro waard is. Als je dan toch op La Rambla loopt, ga dan ook even bij La Boqueria naar binnen. Een foodmarket waar werkelijk alles te koop is. Zoet, hartig, vlees, vis. Je kijkt er je ogen uit. Loop en rondje en trakteer jezelf op een lekker ijsje..

7. Wil je een avondje doorhalen, ga dan naar de haven. Neem de metrohalte: Vila Olimpica en zoek de twee hoge torens op. Tussen deze twee torens kun je namelijk het uitgaansgebied van Barcelona vinden. Discotheken als Opium, CDLC en Shoko maken er tot in de vroege uurtjes een groot feest van. Mijn favoriet daar? Opium! Enorm groot, maar wat tof. Een beetje Ibiza stijl (helaas wel ook qua kosten). Oja, je kunt bij Opium ook nog is heel lekker eten aan het strand. Nog een reden om te gaan.

Een andere toffe uitgaansgelegenheid is Razzmatazz. Niet in de buurt van bovenstaande clubs, maar één van Barcelona’s grootste en populairste hotspots.

8. Het openbaar vervoer in Barcelona is goed geregeld. Je koopt per keer een kaartje voor de metro en bent maximaal per ritje zo’n 3 euro kwijt. Dan kun je natuurlijk niet tegen aan lopen, fietsen of taxiën.  De metro vertrekt iedere 5 minuten, dus rennen voor de metro hoeft gelukkig ook niet.

9. Het stond al in mijn andere blog, maar de kabelbaan is wel een aanrader. Ook al heb ik hem deze keer niet gedaan, uit betrouwbare bronnen weet ik dat het de moeite waard is om “de berg op te gaan”. Er zit een leuk pretparkje en je hebt fantastisch uitzicht. Zorg wel dat je er vroeg bent want er zijn meer mensen die met de kabelbaan willen…

10. Ten slotte zijn er natuurlijk genoeg rooftop bars in Barcelona te vinden. De ene behoort bij een restaurant, de ander tot een hotel. Gelukkig hebben ze 1 ding gemeen: je mag bij heel veel rooftops even een drankje komen drinken. Whine, sun, friends and a hell of a view. What else do you need more?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *