SOUTH OF HOUSTON

South of Houston – The Hague, Lange Houtstraat 3

South of Houston is gevestigd aan Het Plein. Maar zoals de naam al wat doet vermoeden, hebben ze eigenlijk een stukje New York in Den Haag weten te creëren. Dan hoef ik vast niet uit te leggen dat ze daarmee al heel wat punten scoren in mijn beoordeling. Het restaurant waar je zowel kunt lunchen als dineren, hangt vol met posters, landkaarten en quotes die allemaal naar New York verwijzen. Perfect escape for me.

Culinair feestje
Bij South of Houston geen snelle hap of goedkoop simpel opgewarmd eten. Nee. Thin sliced houdt in dat je ook écht een dungesneden voorgerecht krijgt. Daarbij krijg je het hoofdgerecht altijd geserveerd met lekkere patatjes en wat brood met boter – en zout-. Op het menu staan bijzondere culinaire uitprobeersels maar ook als je niet zo’n waaghals bent kun je hier goed terecht. Tussen alle vis en vleesgerechten staat voor ieder wel wat te vinden. Ik kan het weten want ik lust ook niet bijster veel, maar ben wel heel kritisch.

Het uiterlijk
Mag je niet op het uiterlijk vallen? Nou hier zeker wel. Kan ook niet anders want door deze bar, de stenen muur en witte tegels kies je vanzelf wel voor een plekje in dit restaurant. De sfeer in het restaurant klopt en zelfs de kleding van het personeel lijkt perfect te matchen. Hoe doen ze dat toch?

Nadeel
Ja al die mooie voordelen hebben natuurlijk ook 1 nadeel. Je moet echt reserveren. Op vrijdagavond met z’n twee spontaan naar binnen wandelen? Vergeet het maar: ze zitten vol. Het restaurant is zeker groot, maar de vraag is groter. Dus ga jij binnenkort naar Den Haag en zoek je een eeltplek? South of Housten is jouw plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *