LISSABON

Ondertussen heb ik heel wat Europese steden gezien, maar heel lang was Lissabon nog een blank page. Tot deze zomer dan, want eindelijk kan de stad van mijn to-do-lijstje af. Samen met Jaedy heb ik een aantal dagen door Lissabon mogen struinen. Of nouja, struinen. Echt struinen doe je niet in de stad die ‘op de zeven heuvels ligt’. Dat is gewoon keihard bikkelen voor de kuiten.

Mijn indruk van Lissabon? Een gekleurde versie van Parijs, waar het nog wat warmer is en waar je fan-tas-tische foto’s kunt maken. Ja, ik vind het een hele fijne stad en raad een korte citytrip zeker aan. in deze blog dan ook mijn tips (en verbeterpunten voor Lissabon). You’re welcome!

 

 

Hotel
Iedere stad kent tegenwoordig talloze hotels, airBnB’s of ander soort slaapplekken zonder onder de brug te hoeven slapen. Daarom ga ik je zeker niet aanraden om persé die van ons te nemen, maar mocht je een hotel zoeken; dan was die van ons zeker goed. Hotel Convent do Salvador is klein, maar fijn. Het personeel is zeer behulpzaam en de ligging is centraal (wel op één van die 7 heuvels). Handig; maak gebruik van het ontbijt in het hotel. Op de een of andere manier ontbijten de Portugezen blijkbaar niet zoals wij dat doen. Er is (zeker op zondagochtend) bijna geen ‘hartig’ ontbijt te scoren in de stad. Veel verder dan een croissantje en standaard koffie kom je niet. Op zich prima, maar niet als je net even trek had in een eitje of sandwich.

 

Drankjes doen
In iedere blog die je over Lissabon zult lezen, komt de rooftopbar Park naar voren. Ongetwijfeld heel erg leuk, maar wij hebben deze bar helaas aan onze neus voorbij laten gaan. Kwestie van slecht timen ;-). Maar wel heb ik drie andere heerlijke adresjes. De eerste is Bar Terraço de Santa Luzia. Een fantastisch uitzicht over de stad én de rivier. Absoluut een aanrader. Bestel hier lekker een pot sangria en wat patatas (of hoe ze het ook noemde). En nee, dan krijg je geen patat, maar chippies. Geen goed gevulde middagsnack, maar wel lekker!

 

Guess where we are!! Verwacht veel foto's, want wat is dit een mooie stad! #travel #summer #lisboa #lisbon #view

A photo posted by CARLISSA. (@carlissaremmerswaal) on

 

De tweede tip om een drankje te doen (en wat bij te kleuren) is een barretje dat op een stuk pier is gebouwd: Quiosque Ribeira das Naus. Naast wat tafeltjes moet stoelen, heeft de eigenaar zo’n 30 ligbedden op de kade neergezet. I-deaal. Kleine waarschuwing; hoe langer je zit, hoe meer Sangria er in de benen gaat, hoe lastiger het opstaan ooit weer wordt. De stad heeft dan geen strand, deze plek doet niet veel onder. Zeker niet wanneer je alle schaamte voorbij gaat en gewoon in bikini plaats neemt.

 

Tot slot een cocktailbar waar je in plaats van buiten, heel graag binnen wilt zitten. De Coffee Grill is van binnen zo goed gestyled dat je er het liefste zou willen blijven slapen. Alles klopt. En laten ze naast dat interieur nu ook nog is hele fijne cocktails hebben. Kleine tegenvaller; ook zij zijn op zondagochtend gesloten. Lekker wakker worden met een koffie bij the coffee grill zit er dus nog niet in.

 

Wil je na al die cocktails nu echt nog even gaan stappen? Ga dan naar de Pink street. Een roze straat die overdag niet echt de moeite is. Althans niet als ze op vrijdagmiddag de horeca aan het aanvullen zijn. Sowieso weet je dat alle foto’s op Google bewerkt zijn, wanneer je op klaarlichte dag je hoofd laat hangen en naar beneden kijkt. De straat is meer zwartgeblakerd dan dat hij echt nog roze is. Maar! In de avond is het op pink street hartstikke druk met gierende hormonen en kun je hier heel prima een dansje wagen.

 

Lunch
Er zijn ongetwijfeld veel leuke lunchtentjes, maar ze zitten wel wat verstopt. Zo kun je door een straat lopen, denken dat er niks zit en ondertussen 4 tentjes voorbij lopen. Zonde! Dat is gelukkig wel anders bij de TimeOut market vlak bij het station. Deze Portugese versie van de Amsterdamse foodhallen is een beetje thuis komen. Sushi, hotdogs, pizza en nasi. Alle soorten eten (gezond en ongezond) zijn hier te verkrijgen.

 

To Do
De stad Lissabon heeft veel mooie historische gebouwen. Van het grote kasteel tot indrukwekkende kerken. Mijn belangrijkste tip? Loop, loop, loop. Het bespaard je een geld, maar zorgt er vooral voor dat je de stad écht ziet. Natuurlijk kun je ook tram 28 pakken, want ook dat is een échte toeristische trekpleister. Al heb je soms wel het idee dat je in de maling wordt genomen omdat het allemaal zo nep lijkt.

 

 

Oja, moet je nog vertrekken naar Lissabon? Zorg voor een goed opgeladen camera. Wat is die stad fotogeniek zeg. Je kunt blijven kijken naar al die verschillende gekleurde tegels en over die verre uitzichten. Op mijn mini googlekaart van Lissabon staan nog een aantal fotopunten aangegeven.

Tot slot is ook een dagje strand zeker een aanrader. Wij zijn bij het toeristische  Cascais geweest, maar kunnen vooral de trein stops die daarvoor liggen aanraden. Cascais is het eindstation en daardoor kan het nogal mega druk zijn op het strand. Stap is een aantal haltes eerder uit en geniet net als ons van Desperados voor maar 2 euro per stuk. Feel the summer 😉

 

Blondie & brownie on tour! 💁🏼🙆🏻 #lisboa #beach #summer #travel #bikini #friends #tanning #girls #blonde #brownie

A photo posted by CARLISSA. (@carlissaremmerswaal) on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *