‘T HOF VAN ETEN

Als je nieuw bent in Den Haag zul je misschien niet zo snel in de Oude Molstraat terecht komen. Jammer, want er zijn meerdere aanraders te vinden – waaronder Boulangerie Michel (een heerlijk bakkertje) en ’t Hof van Eten, waar deze post verder over zal gaan. Een lunchroom waar eigenaar George Walta en zijn team dagelijks de lekkerste broodjes voorschotelen. Al meerdere malen werden hun broodjes uitgeroepen tot ‘lekkerste broodje van het jaar’. Daar wilde ik natuurlijk wel eens meer van weten en proeven.

 

Warm welkom
Iedere keer als ik ’t Hof van Eten binnen kom krijg ik gelijk trek. Misschien is het omdat je bij binnenkomst direct de keuken in kan kijken en daar al de lekkerste geuren vandaan komen. Lunchen kan uiteraard binnen, maar ook in de tuin buiten. Iets wat je misschien niet zo snel verwacht bij de Oude Molstraat. Echt de moeite waard. Omdat je geheel beschut zit, loopt de temperatuur in deze tuin al snel op tot zomerse taferelen. Terwijl ik een blik werk op de menukaart, bungelt mijn hand in de koekjestrommel. Oeps, er staat op iedere tafel een koekjestrommel en daar vanaf blijven is on-mo-ge-lijk. Volgens mij zijn het zelf gebakken koekjes.

Echt lekker eten 
Alle ingrediënten zijn supervers en dat is te proeven ook. Ik krijg een primeur voorgeschoteld: ‘Het Bos-Brietje’. Dit gerecht komt deze zomer pas echt op de kaart, maar ik mag hem nu alvast uitproberen. Dit broodje, met gesmolten brie, wordt afgemaakt met super verse blauwe besjes, frambozen en aardbeien. YUM. Oja, de watercress niet te vergeten, want ook die geeft een lekkere smaak aan het geheel. Ik weet niet hoe ze het doen, maar mijn net-gekochte frambozen uit de supermarkt zijn toch al vergane glorie als ik ze met deze vergelijk. Zie de foto’s voor verdere review. Die zeggen namelijk genoeg ;-).

Ook voor op kantoor
Lunchen bij ’t Hof van Eten is dus een aanrader. Maar wist je dat je ook deze lekkere broodjes kunt laten bezorgen? Met de broodjeslijn die bij deze lunchroom hoort, kun je ook tijdens een vergadering of evenement lekker eten. Als dat dan ook nog is in Den Haag is, worden deze broodjes in een bakfiets naar je toegebracht.  Is dat leuk of is dat leuk? Heb je indirect ook nog wat voor het milieu gedaan.

’t Hof van Eten is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden in de Oude Molstraat op nummer 30D. Hier kun je overigens de hele menukaart vinden. Kun je nu alvast bedenken wat je gaat eten, want geloof me, het is moeilijk een keuze te maken… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *