KRINGLOOPWINKEL

Als je mij 5 jaar geleden had gezegd dat ik de kringloopwinkel meerdere malen zou bezoeken, dan had ik je nooit geloofd. Ik kocht ook zelden iets van Marktplaats. Wat moest ik daar mee? De associatie ‘troep’ was bij mij vele malen groter dan ‘hip’ en ‘must-haves’.

Natuurlijk schreef ik deze post niet als ik daar nog steeds hetzelfde over dacht. Nee ik weet ondertussen wel beter. Bij de kringloop heb ik het afgelopen jaar misschien wel de mooiste ‘eye-catchers’ uit mijn huis gevonden. Goed, eerlijkheid gebied te zeggen dat er inderdaad ook veel troep staat. Maar voor wie verder kan kijken dan dat en de moeite neemt om eens écht tussen de spullen te kijken, kan mooie items vinden. Grote meubels of juist kleine accessoires. Veel kringloopwinkels bieden aan om een huis volledig leeg te ruimen. Mede hierdoor staat de winkel vol met ‘oude’ maar nu vooral hippe items. Wat dacht je van marmer? Vroeger stonden huiskamers er mee vol, daarna is het een tijd uit de mode geweest, maar nu is marmer weer super hot. Dat weten winkeliers maar al te goed en daarom is de prijs van marmer weer flink gestegen (en het was al niet echt goedkoop). Resultaat? Ik heb voor €30,- een marmeren eettafel op de kop getikt.

Heb je een kleiner budget om je huis in te richten? Zoek je bijzondere items voor in huis? Ga naar de kringloopwinkel! Je zult soms misschien even moeten zoeken, slaagt niet altijd en je moet goed kunnen aanvoelen of het stiekem niet toch echt troep is wat je naar binnen haalt. Maar hé is dat niet altijd tijdens het winkelen? Slaag vooral in de kringloopwinkels van dorpen en kleinere steden. Een grote stad als Amsterdam begrijpt het concept van de kringloopwinkel al een paar jaar, waardoor mooie items snel verkocht zijn. Onderstaande items heb ik in ieder geval in Den Haag en het Westland weten te scoren.


Zowel de tafel als de antieke letterbak. 

Het klassieke typemachine 

De plantenbak. (De legerkist is een familie erfstuk) 

De twee kleine fototoestellen komen bij de Kringloop vandaan. Het hoge toestel komt van eigen familie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *