De eerste nacht in Brussel!

2 maanden geleden

Na twee intensieve dagen op m’n nieuwe werk en 1 minstens net zo intensieve dag in Den Haag, krijg ik vandaag de sleutel van mijn nieuwe appartement. Yay! Op vrijdagmiddag vertrek ik rond half 5 naar Brussel en zie gelijk dat we zo’n drie kwartier vertraging hebben. Minder yay! Het mag de pret niet drukken, want ik ben in versterking van twee vriendinnen, dus we komen de reis wel door. De sleuteloverdracht gaat soepel en nog geen 10 minuten na aankomst sta ik met 2 bosjes sleutels naar buiten te zwaaien. Het feest der Belgische bieren kan beginnen! We gaan op zoek naar wat te eten; bij voorkeur hamburger. Keuren eerst 6 tenten af, ontdekken dan dat ‘veggie’ mega hip is hier en belanden vervolgens in een Ierse pub. Bier is top en het eten lekker. Mooi. 

We krijgen twee opties van de barman mee voor de rest van de avond. De eerste is vooral heel jong. Ik voel aan m’n voorhoofdrimpels dat we hier te oud voor zijn. Bij optie twee lijkt het feestgedruis al te zijn vertrokken en probeert alleen de barman nog indruk te maken door met glazen te gooien. Letterlijk, want het glas ligt 3 seconden later in stukken tussen andere glazen. Ok ok.. gaat lekker wel. De derde kroeg op rij besluit geen muziek te draaien. Minder gezellig en omdat we toch allemaal wel moe en klaar zijn, wordt de kroegentocht on hold gezet en gaan we slapen. 

Althans, je verwacht het niet, maar van de meegenomen luchtbedden blijken 2 van de 2 luchtbedden lek. Goede score. Het huis is helemaal leeg en dus hebben we ook geen alternatief om op te slapen. Zoals gezegd is het de eerste nacht in mijn nieuwe huis. Je weet op het moment van ondertekenen nog niet precies wie je buren zijn. Maar op dit moment heb ik de eerste kennismaking. Ze draaien muziek. Harde muziek. Het blijkt een kroeg. Yay or nay? Verder rijdt er een tram door de straat, waarbij je of 1. het gevoel krijgt dat je op de trambaan bent gaan liggen of 2. de tram dwars door m’n nieuwbakken huis dendert. Top, was altijd al gek op het openbaar vervoer. 

Niet veel later besluiten we in onze pyjama’s naar beneden te gaan. Hop, de kroeg in. We krijgen wiet, pillen en ander geestverruimende middelen aangeboden. Wie weet zou het helpen om straks beter te slapen, maar we slaan toch even over. Ze nemen de naam FLOP bar wel heel letterlijk. Na een liter bier en een half uur verbazing liggen we weer op de grond. Kijken of we er toch nog iets van slaap uit kunnen halen. Rond 5.00 uur gaat ons licht uit en komt rond 07.00 de zon op. Mijn eerste twee uur slaap van mijn nieuwe leven zijn gemaakt. Hoeveel slaapuren zullen er nog komen?

Nu
Ruim twee maanden later, kan ik met gerust hart zeggen: Bruxelles ma belle! ( Maar die nacht nog even niet).

  • Flop bar – Brussels
    Volgens internet: Trouw aan de subtiel hippe buurt van Bailli, waar wandelen, shoppen en markten synoniem zijn voor uitgaan, lanceert FLOP hier een vleugje moderniteit: tussen een ‘electric chic’ sfeer en jukebox vintage, maandelijks een live karaoke, akoestische concerten, u proeft er à la carte cocktails van het huis en maakt intussen gebruik van Wi-Fi.
    Volgens mij: Flop, raar, drugs, heel raar, alcohol, vreemd en vooral heel raar.
    Volgens internet: Maandag & dinsdag: 16.00u – 1.00u Woensdag – zaterdag: 16.30u Zondag: 16.00u – 1.00u Volgens mij: Altijd open op de momenten dat je wilt slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *